"Wereldtitel voor Valverde zou slechte zaak zijn"

Wereldtitel voor Valverde zou slechte zaak zijn

"Wereldtitel voor Valverde zou slechte zaak zijn"

Print
De Spanjaard Alejandro Valverde (Caisse d' Epargne) is één van de topfavorieten voor het WK wielrennen van zondag. UCI-preses Pat McQuaid gunt de winnaar van de Vuelta de regenboogtrui niet. Valverdes naam viel namelijk al meermaals in de dopingzaak rond dokter Fuentes.

"Ik heb altijd vastgehouden aan mijn overtuiging dat bloedzak nummer 18 toebehoort aan Alejandro Valverde. Maar de Spaanse federatie weigert hem te vervolgen", aldus Pat McQuaid, die herverkozen werd als UCI-voorzitter. "We hebben het gevoel dat Valverde beschermd wordt door de Spaanse Justitie. Hoe verklaar je anders dat een onderzoek dat in 2006 is geopend, drie jaar later nog steeds niet afgerond is?"

"We hebben al het mogelijke gedaan om Valverde het koersen te beletten: Spaanse advocaten en advocaten van het WADA op de zaak gezet, het IOC ingeschakeld. Maar we hebben gefaald. Het is nu wachten op de beslissing van het Internationaal Sporttribunaal TAS of de schorsing die hij in Italië heeft gekregen, gehandhaafd kan blijven."

Maar wat als Valverde zondag in Mendrisio wel degelijk triomfeert? Zal McQuaid Valverde dan de regenboogtrui schenken of niet? "Ik zal dat doen, omdat ik me aan de regels moet houden. Maar ik denk niet dat het een goede zaak voor het wielrennen is."

MEEST RECENT