Advocaten willen psychiatrisch onderzoek Junior

Advocaten willen psychiatrisch onderzoek Junior

Advocaten willen psychiatrisch onderzoek Junior

Print
De advocaten van Pashi Kabunda Junior, die zijn eigen dochtertje (1,5) en haar overgrootmoeder (76) vermoordde, willen dat hun cliënt psychiatrisch en psychologisch onderzocht wordt. Dat zeiden ze tijdens een zitting voor de raadkamer.

Junior zelf was niet aanwezig op de zitting omdat de cipiers van de gevangenis van Vorst nog altijd aan het staken zijn. Zijn advocaten vroegen daarom aan de raadkamer om pas volgende week vrijdag te beslissen of zijn voorlopige hechtenis verlengd wordt.

Daarenboven vroegen ze ook een psychiatrisch en psychologisch onderzoek voor Junior. Ze willen dat er onderzocht wordt of de 19-jarige jongeman op het moment van de feiten toerekeningsvatbaar was.

In de nacht van zondag op maandag vermoordde Junior zijn dochtertje Anaïs van 1,5 en haar overgrootmoeder in haar appartement in Sint-Lambrechts-Woluwe. Hij probeerde ook zijn ex-vriendin Céline (17) te wurgen, maar zij ontsnapte als bij wonder aan de dood.

Junior zelf zat in een gesloten instelling voor de moord op een bekende Brusselse pianist drie jaar geleden. Af en toe mocht hij zijn dochtertje gaan bezoeken.

MEEST RECENT