Vier op tien mannen komen te snel

Vier op tien mannen komen te snel

Mama

Vier op tien mannen komen te snel

Print
Bijna 45 procent van de mannen heeft last van een vroegtijdige zaadlozing. De universiteit van Luik heeft nu een gids ontwikkeld met een resem tips voor te snel klaarkomende mannen. “Ik krijg dagelijks mannen met dat probleem over de vloer en er is maar één oplossing: medicatie”, zegt uroloog Bo Coolsaet.

Onderzoekers van de universiteit van Luik verzamelden 400 mannen die last hebben van een vroegtijdige zaadlozing. Bijna 45 procent van de mannen die zich aanmeldden bereikte al binnen de minuut na de coïtus hun hoogtepunt; 98 procent kwam binnen de zes minuten klaar. “Het vroegtijdig klaarkomen is een ongelooflijk onderschat seksueel probleem”, zegt uroloog Bo Coolsaet. “Deze morgen nog heb ik in mijn praktijk drie koppels met dat probleem over de vloer gehad. Een ongecontroleerde zaadlozing is vervelend voor de man, maar ook voor de vrouw. Ik ken niet veel vrouwen die op één of twee minuten kunnen klaarkomen.”

Fabeltjes

De Luikse onderzoekers stuurden de 400 proefpersonen met een gids met allerlei tips naar huis. Zo wordt de mannen onder meer aangeraden een vrijpartij minder gestresseerd aan te vangen, de bewegingen tijdens de coïtus te vertragen en pauzes in te lassen. Zes maanden later werd er volgens de onderzoekers bij 85 procent van de ‘probleemmannen’ “minstens een kleine verbetering” vastgesteld.

“Ach, met dit soort tips ga je geen vroegtijdige zaadlozing oplossen”, pareert uroloog Bo Coolsaet. “Als je een pauze inlast in de vrijpartij, neem je toch gewoon de seksuele prikkel weg en ben je eigenlijk niet meer aan het vrijen. Er bestaan zoveel fabeltjes over de ongecontroleerde zaadlozing. Neem bijvoorbeeld de knijptechniek. Net voor de zaadlozing zou de man dan op het uiteinde van zijn penis moeten knijpen. En als hij dat meerdere keren doet, zou hij tijdens de coïtus minder snel klaarkomen. Maar dat is onzin. Dat werkt niet. Ook zijn er allerlei verdovende zalfjes op de markt, maar de resultaten daarvan zijn ook verwaarloosbaar. En wat ook niet klopt is dat een besnijdenis een oplossing kan bieden voor mannen die last hebben van een ongecontroleerde zaadlozing.”

KS

NIET TE MISSEN