Gemeenteraad voelt VB-lid aan de tand

Gemeenteraad voelt VB-lid aan de tand

Gemeenteraad voelt VB-lid aan de tand

Print
Lille - Sandy Neel, fractieleidster van het Vlaams Belang in Lille, lag op de gemeenteraad fel onder vuur. Een artikel over het oppositielid in het weekblad Humo deed stof opwaaien.

Het bewuste artikel in Humo veroorzaakte op de gemeenteraad van Lille heel wat opschudding. In de bijdrage verscheen een foto van Sandy Neel op een verjaardagsfeestje in de Antwerpse kroeg De Leeuw van Vlaanderen. Ze bevond zich daar in het gezelschap van leden van de neonazistische groepering Blood & Honour.

"Dit doet me pijn"

Een verontruste burgemeester Jef Van Duppen (CD&V) voelde Sandy Neel op het einde van de gemeenteraad van woensdag aan de tand. “Als het echt waar is, wat in Humo is verschenen, dan is het spijtig dat u bij ons in de gemeenteraad zit”, richtte de burgervader zich tot het oppositielid. “Onze eigen burgers verdienen meer. Dit doet me pijn. Ik heb er een halve nacht van wakker gelegen.”

OCMW-voorzitter Wim Peeters (CD&V) fronste zich ook de wenkbrauwen bij een bezoek van Sandy Neel en een delegatie van Voorpost in 2007 aan het Oostenrijkse dorp Braunau am Inn, het geboortedorp van Adolf Hitler.

Persoonlijke website

Sandy Neel ontkende met klem dat ze het nazistische gedachtegoed zou steunen. “Ik heb een verjaardagsfeestje georganiseerd voor mijn vriend. Er zijn foto’s genomen van mensen van Blood & Honour, die ik helemaal niet ken”, verdedigde Sandy Neel zich.

“Aan wat in het bewuste artikel werd geschreven, kan ik niet veel doen. Dat is onzin. Ik span tegen Humo een procedure in wegens laster en eerroof. Er zijn foto’s gestolen van een persoonlijke website.”

Uitstap naar Oostenrijk

Sandy Neel verdedigde zich ook op de uitlatingen over haar uitstap naar Oostenrijk. “Ik ben ook bij het graf van Lenin en op het Rode Plein geweest. Heeft u me ooit al met mijn arm naar boven zien staan”, vroeg ze zich af.

Bart VAN DEN LANGENBERGH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio