Merckx heeft bedenkingen bij Belgische wk-selectie

Merckx heeft bedenkingen bij Belgische wk-selectie

Merckx heeft bedenkingen bij Belgische wk-selectie

Print
Zondag vindt het wk wielrennen in het Zwitserse Mendrisio plaats. Als het van ex-wielergod Eddy Merckx (64) afhangt maakt België niet al te veel kans op de gouden medaille. De selectie van bondscoach Carlo Bomans had dan ook beter gekund.

De enige Belgische renner van de negen die een kans maakt op de overwinning is Philippe Gilbert. Die moet dan wel een superdag hebben. Alle andere zijn op het heuvelachtige parcours kansloos volgens Merckx.

Conditie

Hij heeft dan ook zijn bedenkingen bij de selectie van Bomans. Mannen met klimmerscapaciteiten als Devolder, Vansummeren, Bakelants, Hermans, Van den Broeck en Seeldrayers kunnen volgens de vijfvoudige tourwinnaar beter uit de voeten op het parcours in Mendrisio dan sommige anderen die wel een ticket voor het wk kregen. Al voegt Merckx er aan toe dat hij er geen zicht op heeft in welke conditie die renners verkeren.

"We moeten als Belgen hopen op een uitzonderlijke dag van Philippe Gilbert", aldus Merckx voor wie mannen als Cunego, Valverde en Evans bij de topfavorieten horen.

MEEST RECENT