Helmut Lotti: "Ik ben de succesformule moe"

Helmut Lotti: Ik ben de succesformule moe

Helmut Lotti: "Ik ben de succesformule moe"

Print
Helmut Lotti heeft tijdens zijn tournee in Australië een bijzonder openhartig interview gegeven aan Reuters.

Kortharige Lotti nam geen blad voor de mond over zichzelf en zijn muzikale toekomst. “Ik ben de succesformule- Lotti moe. Ik wil iets doen wat ik echt wil. Ik wil geen gefrustreerde ouwe vent op het podium worden.”

Het bekende persagentschap pakt vandaag uit met een interview onder de titel ‘Belgische tenor Helmut Lotti wil zijn eigen stijl vinden.’ Daarin doet Lotti enkele straffe uitspraken.

Geen gefrustreerde ouwe vent

“Het wordt tijd dat ik origineel word. Ik wil ermee stoppen klassieke of traditionele muziek naar mijn hand te zetten want op den duur vraag ik me af of het succes te wijten is aan mij of aan het feit dat ik een toerende jukebox ben. Ik was de juiste man op de juiste plaats, maar ik ben die succesformule beu”, zei Lotti die daardoor wereldwijd wel 13 miljoen albums verkocht en 1.500 concerten gaf.

“Ik word binnenkort veertig en ik wil niet iemand worden die als een gefrustreerde ouwe vent op het podium staat, er 25 probeert uit te zien en dezelfde liedjes zingt als dertig jaar eerder. Ik wil voortaan eigen nummers schrijven, zelfs al verkoop ik dan wereldwijd een pak minder albums. Welk soort muziek ik wil maken? Wel, Elvis heeft altijd een grote invloed op mij gehad. Maar wees gerust: de nieuwe Lotti zal niet te wild of te modern worden.”

HDB

.

Nu in het nieuws