FBI verijdelt verschillende aanslagen in Amerikaanse steden

FBI verijdelt verschillende aanslagen in Amerikaanse steden

FBI verijdelt verschillende aanslagen in Amerikaanse steden

Print
Zowel in de Amerikaanse staat Illinois als de Texaanse stad Dallas heeft de FBI een aanslag op een groot gebouw verijdeld. Ook in andere steden werden er de afgelopen weken vermeende terroristen opgepakt.

In Dallas arresteerde de FBI een 19-jarige jongen die een explosief had bevestigd aan een wolkenkrabber van zestig verdiepingen hoog. Dat bevestigde het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Ook in Springfield, de hoofdstad van de staat Illinois, heeft de FBI een vermeende terrorist ingerekend. Een tot de islam bekeerde Amerikaan zou daar van plan zijn geweest om een overheidsgebouw (foto) op te blazen.

Metrostation

De FBI betrapte de terreurverdachte toen hij een bom probeerde tot ontploffing te brengen. De twee verijdelde aanslagen zouden geen verband met elkaar hebben.

Ook in Denver (Colorado) en New York city werden enkele mensen ingerekend die verdacht werden van het smeden van een terreurcomplot. Het ging om drie Amerikanen van Afghaanse origine. Mogelijk wilden zij een aanslag plegen op een trein- of metrostation.

MEEST RECENT