"Jong Vld wil groeien onder vleugels van Verhofstadt"

Jong Vld wil groeien onder vleugels van Verhofstadt

"Jong Vld wil groeien onder vleugels van Verhofstadt"

Print
"De jonge generatie bij Open Vld moet de tijd krijgen om te groeien en dat liefst onder de vleugels van Guy Verhofstadt." Dat zei Jong Vld-voorzitter Philippe De Backer. Open Vld moet tijdens de fractiedagen vandaag en morgen de knoop doorhakken over de nieuwe voorzitter.

Kiest de partij voor een gloednieuwe weg of blijven de liberalen liever verdergaan onder de hoede van huidig interim-voorzitter Guy Verhofstadt? Dat is de hamvraag die velen zich nu stellen.

Stabiliteit

Jong Vld-voorzitter Philippe De Backer staat alvast niet afwijzend tegenover voorzitter Verhofstadt. Hoewel hij ervan overtuigd is dat de jonge generatie liberalen het roer moet overnemen, krijgt hij liefst nog enige tijd respijt.

"Voor het einde van het jaar moeten er voorzittersverkiezingen komen bij Open Vld. Dat Guy Verhofstadt zich kandidaat stelt en wint, zou een goede zaak zijn. Zo kan er weer stabiliteit komen in de partij en kunnen wij als jongeren weer een maatschappelijk project op tafel leggen."

Project van de jongeren

Dat dat nieuwe project vanuit Jong Vld moet komen, staat vast volgens De Backer. "Er moeten moeilijke keuzes gemaakt worden en onze generatie gaat daar de gevolgen van dragen. Het is dus maar logisch dat wij voorstellen op tafel gaan leggen."

Zelf een kandidaat-voorzitter naar voren schuiven lijkt De Backer dan weer geen goed idee. "De jonge generatie bij Open Vld moet de tijd krijgen om te groeien en dat liefst onder de vleugels van Guy Verhofstadt."

'Strijd aangaan tot 2011'

Maar is ook Guy Verhofstadt zelf wel zo happig om zich kandidaat te stellen voor het definitieve voorzitterschap tot de verkiezingen van 2011? Zelf hult hij zich nog in stilzwijgen, maar partijgenoot en voormalig Kamervoorzitter Herman De Croo denkt dat Verhofstadt wel eens wil peilen naar de mening van de Open Vld-leden.

"Hij wil weten hoe de partij erover denkt. Als Guy zich kandidaat wil stellen en wint, dan moet hij de strijd aangaan tot 2011", aldus De Croo.

MEEST RECENT