Aangevallen agent richt partij op: "Politici bananenland wakkerschudden"

Aangevallen agent richt partij op: Politici bananenland wakkerschudden

Aangevallen agent richt partij op: "Politici bananenland wakkerschudden"

Print
Antwerpen - De Antwerpse agent Georges Van Tiggelen, die vorig jaar werd aangevallen op een bus, richt een nieuwe politieke partij op. De Vlaamse Volkspartij (VVP) neemt het op voor de middenklasse.

Georges Van Tiggelen (63) kwam donderdag naar de Antwerpse jeugdrechtbank om een van de minderjarigen die hem hadden aangevallen op 1 april 2008, in de ogen te kijken. Van Tiggelen werd toen op bus 410 op het Astridplein geslagen door vier jongeren: drie minderjarigen en een volwassene.

De zaak werd uitgesteld naar 26 november omdat nog niet alle partijen klaar zijn om te pleiten. Toch had agent Georges Van Tiggelen gisteren nieuws te melden: hij richt een politieke partij op.

"Mijn gevoel is dat de mensen niet willen, niet kunnen of niet durven zeggen dat ze het niet eens zijn met de huidige beleidsmakers. Daarom wil ik hen een forum geven via de Vlaamse Volkspartij."

Geen mandaat

"Ik ambieer absoluut geen politiek mandaat. Dat kan niet als agent en ik voel me ook te oud. Ik wil alleen de huidige politici in dit bananenland wakker schudden. Zij willen de bevolking opdelen in twee lagen: de hele rijke en de hele arme klasse. Terwijl 80% van de bevolking tot de middenklasse behoort."

Enkele programmapunten:

* Onmiddellijk afschaffen van de wet-Lejeune die nu misbruikt wordt om vervroegd vrij te komen. Wie veroordeeld wordt tot tien jaar cel, moet tien jaar uitzitten.

* Opheffen van het cordon sanitair rond het Vlaams Belang.

* Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zeer grondig hervormen of zelfs afschaffen.

* België splitsen in Vlaanderen en Wallonië. Brussel toevoegen aan Vlaanderen nadat de criminaliteit in de Brusselse rand is aangepakt.

Stijn De Koning

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio