Belgische wacht nog op strafmaat voor dood baby

Belgische wacht nog op strafmaat voor dood baby

Belgische wacht nog op strafmaat voor dood baby

Print
De Belgische Katrien Huysman weet mogelijk pas over enkele dagen welke straf ze zal krijgen voor de dood van haar baby in een Spaanse hotelkamer. Ze riskeert maximaal vier jaar, maar gaat mogelijk vrijuit.

Een jury in Barcelona sprak de 35- jarige Katrien Huysman uit Evergem woensdag vrij van moord op haar kind. De jury geloofde haar verklaring dat het kind op 24 juli 2006 dood werd geboren in een hotelkamer in Santa Susanna.

Zij heeft altijd volgehouden dat ze zelf niet wist dat ze al 37 weken zwanger was, dat ze totaal verrast was door de plotse geboorte nadat ze haar man en kinderen had weggestuurd, dat het kindje na de geboorte niet ademde of bewoog, dat ze in shock raakte en dat ze het lichaampje verstopte omdat ze niet wilde dat haar drie andere kinderen het zouden zien.

Opgelucht

Haar man, Wim Verfaille (36), is opgelucht omdat Katrien niet veroordeeld is voor babymoord, maar ook ontgoocheld omdat ze niet meteen vrijkwam. “Ik blijf ervan overtuigd dat mijn vrouw geen enkele fout heeft gemaakt. Voor mij was een totale vrijspraak dus de enige juiste keuze. Maar na alles wat we hebben meegemaakt in Spanje, ben ik hier heel tevreden mee”, zei hij.

De jury vond Huysman wel schuldig aan negligencia of ‘nalatigheid’. De jury meende dat ze een fout had gemaakt door de baby alleen ter wereld te brengen. Daarop staat maximaal vier jaar gevangenis. Maar de aanklaagster vroeg slechts twee jaar en de verdediging stuurt aan op een straf van zes maanden.

MEEST RECENT