Politie rolt drugsnetwerk op in Houthalen

Politie rolt drugsnetwerk op in Houthalen

Politie rolt drugsnetwerk op in Houthalen

Print
Bij een actie in de wijk Meulenberg heeft de politie een drugsnetwerk blootgelegd. De recherche van de lokale politie voerde ook buiten de gemeente een aantal huiszoekingen uit. Daarbij is in Hechtel-Eksel zes kilogram hasj gevonden. Een tiental verdachten zijn gearresteerd. Gisteravond zijn een aantal personen bij de onderzoeksrechter voorgeleid.

Sinds de laatste strubbelingen in de wijk Meulenberg probeert de politie kort op de bal te spelen om de wijk leefbaar te houden. “Daardoor zijn er al enkele maanden veel meer patrouilles rond het parochiecentrum. Dat gaat tot vijf combi’s per avond. En dat werkt. We hebben op dit moment nog maar weinig klachten van overlast in die buurt”, zegt burgemeester Alain Yzermans (sp.a). Ook in de komende maanden wordt er meer gepatrouilleerd.

Intussen werkte de recherche in stilte aan enkele onderzoeken om de criminaliteit in de wijk in te dijken. “En een van die acties resulteerde donderdag in een groot succes. Dankzij het onderzoek van de recherche werd een drugsnetwerk opgerold.”

MM

.

Nu in het nieuws