"Je bent zo lelijk als de nacht"

Je bent zo lelijk als de nacht

"Je bent zo lelijk als de nacht"

Print
Het lijkt wel alsof de makers van reality-tv een nieuw ei van Columbus hebben ontdekt: hoe meer vrouwen, hoe meer vuurwerk. In zowel ‘Expeditie Robinson’, met dit jaar een hoofdrol voor de vrouwen, als ‘Benelux’ Next Topmodel’ vliegen de verwijten in het rond.

“Ik wist dat dat niet zou werken, zo veel vrouwen op één eiland", zegt Marleen Van Moer (48), in 2005 deelneemster aan ‘Expeditie Robinson VI en sindsdien elk seizoen van de survivalsoap van de partij als kandidatenbegeleidster.

"Omdat ik de vrouwen in kwestie kende van tijdens de casting, maar ook omdat ik uit ervaring weet dat vrouwen zich willen profileren als ze in een groep met vrouwen terechtkomen. Dat zie je bij ‘Expeditie Robinson’ al op de luchthaven, voor het vertrek. Mannen nemen hun koffer en denken ‘we zien wel ’, vrouwen hebben al beslist waarmee ze willen uitpakken – figuurlijk dan – en monsteren meteen de concurrentie. Is de ander mooi, lief, intelligent? Als er mannen in de buurt zijn, laten ze dat aan hen over, dat keuren, maar onder vrouwen is de bewijsdrang te groot.”

Gehoord in ‘Expeditie Robinson’

Simone: “Ik zit hier precies één week, en het wordt er niet leuker op. Wat een gezeik, zeg.”

Marjolein: "Je wordt wakker en je denkt: wat een kutwijven.”

Gehoord in ‘Benelux’ Next Topmodel'

Tessa (over Melanie): “Ze komt hier binnenstappen alsof ze de ‘bom’ is. Hou je bek, kind. Je bent zo lelijk als de nacht. Waarom denk je dat ze nog nooit modellenwerk heeft gedaan? Da’s niet omdat ze haar mooi vinden, hoor.”

Tessa(over Melanie): “Noem me geen schat, alsjeblief. Anders heb je straks een handdruk van een schat in je gezicht.”

Steven VANCLEEF

Foto 2BE

.

Nu in het nieuws