Nieuwe rel tussen Janssens en de BAM

Nieuwe rel tussen Janssens en de BAM

Nieuwe rel tussen Janssens en de BAM

Print
BAM heeft onaangekondigd de maquette van de Lange Wapper verwijderd uit het Sint- Felixpakhuis. Gisteren bleek ook dat er al sloopvergunningen zijn voor het BAM-tracé.

Woensdag kreeg het personeel van het Sint-Felixpakhuis op het Eilandje, waar de maquette van de Lange Wapper de jongste maanden stond opgesteld om de Antwerpse burger te informeren, een telefoontje van BAM.

Stadsfeestzaal

Er zouden de volgende dag wat stoelen worden opgehaald. Maar gisteren bleek dat de complete maquette werd verwijderd. Het stadsbestuur, dat het pakhuis beschikbaar had gesteld aan BAM, wist nergens van.

“Vanaf 1 oktober is de maquette te bezichtigen in de Stadsfeestzaal”, zegt BAM-woordvoerder Nick Orbaen.

Sloopvergunningen

Gisteren kwam ook aan het licht dat de Vlaamse administratie vorige week sloopvergunningen heeft afgeleverd voor zes gebouwen onder het BAM-tracé. Alle gebouwen liggen in de buurt van de Slachthuislaan en het Lobroekdok.

“Klopt”, zegt Nick Orbaen. “Maar voor alle duidelijkheid: dat we de vergunningen hebben ontvangen, betekent niet dat we ook met de sloop beginnen. We wachten op het resultaat van de volksraadpleging. Daarna beraden we ons over verdere stappen.”

Choquerend

Burgemeester Janssens is not amused. “Ik vind dit werkelijk choquerend”, zegt hij. “Het stadsbestuur heeft nadrukkelijk gevraagd om alle procedures stil te leggen tot na het referendum."

Lex MOOLENAAR

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring