Drie zusjes jarenlang gruwelijk mishandeld in Deurne

Drie zusjes jarenlang gruwelijk mishandeld in Deurne

Drie zusjes jarenlang gruwelijk mishandeld in Deurne

Print
Deurne - Een Limburgs koppel dat in Deurne woonde heeft jarenlang zijn drie dochters verwaarloosd en mishandeld. De drie zusjes gingen echt door een hel. De meisjes zijn intussen geplaatst of proberen hun eigen leven te leiden. Twee dochters eisen van hun ouders een schadevergoeding.

Hun ouders wasten hen maar één keer per maand, in ijskoud water en met Dreft. Slechts twee keer per dag mochten ze naar het toilet gaan.

Flessen met urine

Hun vader urineerde in plastic flessen. Die lagen beschimmeld verspreid over het hele huis. Als de meisjes niet gehoorzaamden, werden ze geslagen of met een mes in de hand gestoken.

Eén dochter werd zo hard geslagen dat ze een tijdje in een ziekenhuis belandde. De ouders kookten ook nooit: ze serveerden alleen frieten of deegwaren uit blik. De speurders botsten op een koelkast vol bedorven voedsel, volledig onder de maden.

De bal ging aan het rollen toen de tweede dochter op 20 juni 2007 aan een Antwerpse jeugdrechter vertelde over de problematische thuissituatie op het appartement in Deurne. Merkwaardig genoeg oordeelde de jeugdrechter na die noodkreet dat het meisje toch mee terug moest met haar ouders.

Nu de zaak toch voor de strafrechter is gekomen, kwamen de gruwelijke details aan het licht. Het Openbaar Ministerie wil de 50-jarige moeder laten interneren en eist voor de 51-jarige vader acht jaar cel. De uitspraak volgt op 22 oktober.

SDK, SYMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio