Het weer voor vrijdag 25 september

Het weer voor vrijdag 25 september

Vakantie

Het weer voor vrijdag 25 september

Print

Vanochtend is koud met minima rond 4 graden boven de zandgronden van de Limburgse Kempen en gemiddeld 5°C elders in de provincie. Na het verdwijnen van lokale mistbanken krijgen we afwisselend wolken en opklaringen terwijl het kwik langzaam oploopt naar zo'n 20°C als maximumwaarde.

Er staat een nauwelijks voelbare wind uit het noord tot noordoosten. Vanavond koelt het snel af.

Zaterdag begint de dag opnieuw aan de koude kant met minima rond 5°C. Er staat nog steeds weinig of geen wind waardoor er makkelijk mist kan gevormd worden. Het zou even kunnen duren alvorens we van deze grijze soep verlost geraken maar in de loop van de voormiddag zal de zon er toch doorheen komen en krijgen we aangenaam nazomerweer. De maxima komen terecht tussen 20°C in Haspengouw en 22°C in de Kempen. Het blijft uiteraard overal droog.

Ook zondag wordt het na het verdwijnen van de ochtendmist meestal zonnig nazomerweer. We beginnen opnieuw fris aan de dag met minima rond 7°C maar namiddag wordt het zelfs nog een tikkeltje warmer dan op zaterdag met maximarond 23°C. De noordenwind zal nog steeds niets voorstellen.

Maandag komt er veel bewolking voor. Waarschijnlijk trekt een eerder zwakke regenzone net ten noorden van ons voorbij waardoor het in Limburg droog zou blijven. Een kleine verschuiving op de weerkaarten is echter nog steeds mogelijk met alle gevolgen van dien. De maxima doen het nog steeds goed en komen rond 20°C uit. De wind draait naar het westen en zal een beetje in kracht toenemen.

Dinsdag zet de temperatuur een stapje terug met maxima in de buurt van 17°C. Er is opnieuw veel bewolking waaruit een weinig neerslag kan vallen.

Echt doorzettend herfstweer zit er echter vooralsnog niet meteen aan te komen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN