Machinist omgekomen bij treinbotsing in Nederland

Print

Machinist omgekomen bij treinbotsing in Nederland

In Nederland zijn twee goederentreinen en een passagierstrein op elkaar gebotst. Eén machinist overleefde de klap niet, de andere machinist werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde in Barendrecht, tussen Rotterdam en Dordrecht. Eén van de goederentreinen moest een noodstop maken en kon een andere trein niet ontwijken.

Ravage

Een deel van één van de twee treinen kwam op een ander spoor terecht, maar op dat moment was er ook een internationale passagierstrein richting Brussel in aantocht. De machinist van die trein kon gelukkig op tijd remmen, waardoor sommige passagiers enkel lichtgewond raakten. De trein reed immers over een brokstuk heen.

Tijdens het hele voorval passeerde ook nog een vierde trein. Ook daar raakte enkele passagiers lichtgewond omdat de trein geraakt werd door rondvliegende onderdelen.

Het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht ligt voorlopig stil en ook het verkeer tussen Nederland en Brussel ondervindt hinder. Zo rijdt de Thalys naar en van Amsterdam met heel wat vertraging. Eén van de goederentreinen liep enorme beschadiging op en de hele ravage moet nu opgeruimd worden.

U kan de vertragingen volgen via www.railtime.be.

MEEST RECENT