Retie Rockt stunt met gras in zaal

Retie - De vijfde editie van Retie Rockt belooft dit weekend uniek te worden. De vloer van zaal Den Dries wordt bedekt met gras.

“Na vier edities werd het tijd om het concept aan te passen”, licht Roel Slegers van Retie Rockt toe. “Vorig jaar kregen we heel veel positieve reacties op de electrozaal. Daarom vullen regionale electrohelden dit keer de hele vrijdagavond. Heel Retie danst dan op de beat van Onig Voorhean, Aerotronic en Beatbouncers.”

Maar het hoogtepunt van Retie Rockt ligt op de zaterdagavond. Voor het eerst pakt Retie Rockt uit met twee podia. Op het zijpodium in de kleine zaal van gemeenschapscentrum Den Dries treden funk- en popbands op, met Cavanna, Apollo Creed en Seven Soul Motion. Op het hoofdpodium in de grote zaal klinkt het allemaal iets steviger. De Retiese Steelhouse Rockets, Starfucker, The Seatsniffers en Steak Number Eight zorgen voor een stevige, maar mooie affiche. Maar de stunt komt dit jaar uit een andere hoek.

“Vorig jaar waren er plannen om Retie Rockt te laten plaatsvinden in openlucht”, vertelt Roel Slegers. “We opteerden toch voor een binnen­optreden. Maar heel graag wilden we de festivalsfeer behouden, ook binnen. Daarom bedekken we de hele zaal met graszoden. Onze bezoekers kunnen zelfs op blote voeten komen als ze willen! Retie Rockt wordt een ‘grassig’ festival!”

Retie Rockt vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 september in GC Den Dries, Kerkhofstraat 37.

FrSt

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio