"Junior Kabunda is de meest ongelukkige mens ter wereld"

Junior Kabunda is de meest ongelukkige mens ter wereld

"Junior Kabunda is de meest ongelukkige mens ter wereld"

Print
Junior Pashi Kabunda (18), die zondag zijn anderhalf jaar oude dochtertje en de oma van zijn vriendin wurgde, is “de ongelukkigste mens ter wereld”. Dat zegt zijn advocaat Mindana Gabie-Ange.

“Natuurlijk is hij er kapot van. Hij heeft datgene vernietigd wat hem het meest dierbaar was. Daar is hij zich heel scherp van bewust”, zegt advocaat Mindana Gabie-Ange.

“Hij heeft in die tijd tientallen weekends doorgebracht bij zijn vriendin Céline, hun dochtertje Anaïs en de grootouders. Eerst met en dan zonder begeleiding. Dat ging altijd heel goed. Het was zijn grote project om na zijn straf met hen zijn leven uit te bouwen.”

Vrijdagochtend verschijnt de verdachte voor de raadkamer, die naar alle waarschijnlijkheid zijn aanhouding zal verlengen.

Gesmoord met kussen

Volgens het parket toonde Junior tijdens zijn eerste ondervragingen juist geen enkele emotie. Hij bekende zelf dat hij de 76-jarige Marcelle Hendrickx, die zo goed als zijn schoonmoeder was, ook had aangerand, maar hij zei zich niet meer te kunnen herinneren of dat voor of na de wurging gebeurde. Het dochtertje van anderhalf jaar heeft hij kennelijk gesmoord met een kussen toen het begon te huilen.

Nadien wachtte hij zijn vriendin Céline op. Hij vertelde haar dat de oma en het dochtertje op restaurant waren. Maar plots dook hij op in haar rug, sloeg een touw om haar hals en verstikte haar.

Volgens wat Céline getuigt, deed Junior dat zonder enige opwinding, alsof het voor hem routine was.

Dirk HENDRIKX

MEEST RECENT