Bob Bell volgt verguisde Briatore op bij Renault

Bob Bell volgt verguisde Briatore op bij Renault

Bob Bell volgt verguisde Briatore op bij Renault

Print
De Brit Bob Bell is de opvolger van Flavio Briatore als teambaas bij het Renault Formule 1-team. Renault heeft inmiddels aangegeven de sport niet te willen verlaten.

Briatore werd door Renault en de FIA (en dus bij uitbreiding de volledige autosport) uitgespuwd nadat bekendraakte dat hij vorig seizoen rijder Nelson Piquet de opdracht gaf opzettelijk te crashen, omdat dit tactisch in de kaart van teammaat Alonso zou spelen, die zo de GP van Singapore kon winnen. Piquet bracht de zaak onlangs aan het licht nadat hij op straat was gezet.

Briatore, goed voor twee wereldtitels met Benetton (Schumacher in 1994, 1995) en evenveel titels met Renault (Alonso in 2005, 2006) zien we nooit meer terug in de F1. Tot het einde van het seizoen zal Bob Bell (51), die tot nu toe technisch directeur was, de rol van teambaas op zich nemen.

Prost?

Voor de lange termijn wordt viervoudig wereldkampioen Alain Prost, ooit nog coureur voor Renault, her en der genoemd als teambaas. Prost leidde in het verleden Prost Grand Prix, zonder succes evenwel.

Meer sportnieuws