Het weer voor donderdag 24 september

Het weer voor donderdag 24 september

Vakantie

Het weer voor donderdag 24 september

Print

Donderdag zijn er eerst nog veel wolken waaruit zo nu en dan misschien wat motregen kan vallen. In de loop van de namiddag verschijnen er geleidelijk opklaringen vanuit het noorden. 's Ochtends is het vrij fris met minima rond 8°C.

De maxima komen uiteindelijk uit in de buurt van 19 of 20°C.

Vrijdag begint de dag zeer fris met minima rond 6°C. In de namiddag bereikt het kwik ongeveer 18 tot 19 graden. 's Ochtends kan er op vele plaatsen mist gevormd worden. Daarna krijgen we afwisselend wolken en opklaringen. Het is kalm met een nauwelijks voelbare wind uit het noordoosten.

Zaterdagochtend is het koud met minima rond 5°C. Opnieuw kan er gedurende de eerste uren van de dag vanwege het gebrek aan wind hardnekkige mist voorkomen die slechts langszaam zou kunnen verdwijnen. Wanneer het grijs uiteindelijk is opgeruimd wordt het zeer zonnig en aangenaam zacht nazomerweer. De maxima komen uit in de buurt van 21°C.

Ook zondag wordt het na het verdwijnen van de ochtendmist meestal zonnig nazomerweer. We beginnen opnieuw fris aan de dag met minima rond 7°C maar namiddag wordt het nog een tikkeltje warmer dan op zaterdag met maxima rond 22 of misschien zelfs 23°C. Er zal nauwelijks wind staan.

Maandag komt er meer bewolking voor en is er kans op wat lichte regen of motregen, al hoeven we waarschijnlijk nog geen grote hoeveelheden te verwachten. De maxima doen het nog goed en lopen op tot rond of net boven 20°C. De wind draait naar het westen en gaat wat harden waaien.

Dinsdag zet de temperatuur een stapje terug met maxima in de buurt van 17°C. Er is opnieuw veel bewolking waaruit een weinig neerslag kan vallen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN