Efteling verkoopt achtbaan voor goed doel

Print
Van 1 oktober tot en met 1 november 2009, of zolang de voorraad strekt, verkoopt de Efteling unieke blokjes Pegasus-hout in het park. Het hout is afkomstig van de achtbaan Pegasus die in augustus na 18 jaar werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe attractie.

"Met de verkoop van de blokjes biedt de Efteling een bijzonder stukje Efteling-nostalgie aan. Een groot deel van de opbrengst komt ten goede aan Villa Pardoes, het vakantieadres voor kinderen met een levensbedreigende ziekte", klink het.
"Wie een stukje Pegasus koopt, maakt bovendien kans om als eerste een ritje te maken in de nieuwe attractie Joris & de Draak, die in 2010 op de plaats van de Pegasus zal staan."

28 miljoen mensen

Als eerste houten achtbaan in de Benelux trok de Pegasus jong en oud naar het Nederlandse attractiepark net over de grens. Sinds de opening van de attractie in juli 1991 hebben ruim 28 miljoen mensen de attractie bezocht. De baan had een lengte van 492 meter met een hoogste punt op 20 meter. De Pegasus stond vanwege zijn toegankelijkheid bekend als echte familieachtbaan.

De Pegasusblokjes met echtheidscertificaat worden verkocht in parkwinkel Valies in de Efteling voor 5 euro per stuk.

Bekijk via YouTube hoe een ritje met de Pegasus eruitzag:

MEEST RECENT