Ademloos dient klacht in tegen Antwerpen en Vlaanderen

Print

Ademloos dient klacht in tegen Antwerpen en Vlaanderen

De vzw Ademloos heeft een klacht ingediend tegen de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen. Ademloos bevestigt dat de klacht over het referendum van de Oosterweelverbinding gaat, maar weigert voorlopig commentaar te geven. Donderdag volgt een persconferentie.

Ademloos-voorzitter Wim Van Hees liet zich eerder deze maand erg ontgoocheld uit over de beslissing van de Antwerpse gemeenteraad om maar één vraag toe te laten op het referendum over de Oosterweelverbinding op 18 oktober.

Ademloos ijverde net als het andere actiecomité stRaten-generaal voor twee vragen. Één waarin de Antwerpse bevolking werd gevraagd naar haar mening over de Lange Wapper en een vraag over het Arup/Sum-tracé met een tunnel onder de haven.

Enkel Groen! steunde uiteindelijk dat voorstel. "Toch is Ademloos niet de grote verliezer, maar wel de kiezer en de democratie", aldus Van Hees.

Stad legt het af tegen Brussel

Van Hees is er van overtuigd dat verschillende politici uit alle Antwerpse partijen eigenlijk gekant zijn tegen de Lange Wapperbrug, maar dat ze uiteindelijk toch zijn geplooid voor hun partijgenoten uit Brussel. "De stad moet het weer maar eens afleggen tegen het centrale gezag in Brussel."

"Dat is een betreurenswaardige zaak, want de Antwerpse gemeenteraadsleden zijn verkozen door het Antwerpse volk. Ze zijn dus schatplichtig aan de Antwerpse kiezer en niet aan de grote heren in Brussel", aldus Van Hees.

www.gva.be/oosterweel

Beeld: Ademloos.be

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring