"Kleine SUV naar Antwerpen halen"

Kleine SUV naar Antwerpen halen

"Kleine SUV naar Antwerpen halen"

Print
Antwerpen - De bonden zullen zich inzetten om een kleine SUV naar de Opelfabriek in Antwerpen te halen. "Er wordt bovendien niet verder onderhandeld met Magna zolang de sluiting van Antwerpen op tafel ligt", aldus Klaus Franz, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad, tijdens een solidariteitsactie aan de Noorderlaan in Antwerpen.

De Europese Metaalbond EMF wil met de betoging de bereidheid aantonen om "solidair te zijn met Antwerpen en de strategie te versterken om geen enkele fabriek te laten sluiten".

Waarschuwing

De betoging is dan ook zoveel als een waarschuwing aan de overnemer van Opel, de groep Magna, die de onderhandelingen over de toekomst van het concern opgestart heeft. Magna had daarover al contacten met de vakbondsafgevaardigden.

De Canadezen zetten er onder meer hun objectief voorop om binnen Opel 10.000 jobs te schrappen. Dat ook een van de fabrieken dicht zou moeten, is nog niet formeel uitgesproken. Althans niet door Magna.

In dit opzicht werd overigens beslist om een werkgroep op te zetten die de toekomst van Opel in Antwerpen moet onderzoeken.

Lees ook het standpunt: 'Vakbonden hebben scherpe lijnen getrokken'

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio