Vallende bolsters jagen klanten daver op 't lijf

Vallende bolsters jagen klanten daver op 't lijf

Vallende bolsters jagen klanten daver op 't lijf

Print
Antwerpen - Een terrasje doen onder een herfstzonnetje is zalig. Maar niet zonder risico’s. Daar kunnen de klanten van taverne De Nachtegaal aan de Middelheimlaan over meepraten

Op het terras van taverne De Nachtegaal staat - vrij centraal - een flinke kastanjeboom. Tijdens de warme zomermaanden zorgt het gebladerte voor deugddoende schaduw, maar half september loopt het mis.

De kastanjes ploffen dan, inclusief stekelige bolster, naar beneden. Telkens goed voor een knal die nietsvermoedende koffieslurpers erg doet schrikken. De klanten vluchten dan naar binnen, maar soms is dat al te laat. Naar verluidt werd er afgelopen zondag nog iemand met een bloedende hoofdwonde afgevoerd.

Dat nieuws heeft zaakvoerster Anita Steveniers van De Nachtegaal niet bereikt, maar ze erkent het probleem. “Die vallende kastanjes zijn een echte plaag. Elke herfst maken we het opnieuw mee. Het is verschrikkelijk, ook dat geluid wanneer zo’n kastanje op de patio valt..."

"Helaas kunnen we er weinig aan doen. De kastanjes kan je toch niet gaan plukken? Daarom stellen we onze parasols zo breed mogelijk op. En mocht het toch gebeuren dat een kastanje in het eten terechtkomt, dan krijgt de klant natuurlijk een nieuwe schotel, dat spreekt voor zich.”

Dominique PIEDFORT

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio