Ballonnekensstoet stuurt massa kinderen door Duffel

Print
Duffel - De Ballonnekensstoet trekt nu zaterdag door de straten van Duffel. De traditie wil dat de deelnemers een uitgeholde biet of pompoen met een lichtje erin meedragen.

De Ballonnekensstoet is een lichtstoet waarbij vooral scholen en verenigingen voor prachtig versierde en verlichte wagens zorgen. Daarop nemen dan kinderen plaats.

“We verwachten zeker twintig wagens”, zegt schepen van Feestelijkheden Patrik Van Herck (CD&V). “Dat is minder dan vorig jaar, maar dat heeft alles te maken met de maximumafmetingen van de wagens. Vanwege de veiligheid mogen de wagens vanaf nu niet langer zijn dan vijftien meter, niet hoger dan vijf meter en niet breder dan 2,70 meter.”

“De beperking van de breedte heeft ook te maken met het feit dat de stoet dit jaar opnieuw door de Kiliaanstraat trekt. De bloembakken worden er wel opzijgeschoven, maar we verwachten daar heel wat toeschouwers. In geval van nood moeten de hulpdiensten de stoet kunnen passeren in deze smalle straat”, legt de schepen uit.

Het vertrek van de stoet heeft dit jaar opnieuw plaats aan Cinema Plaza in de Handelsstraat om 19.30u. De Duffelse reuzen lopen voorop en zorgen op enkele plaatsen voor een dansje. Ook het Ros Beiaard met de vier heemskinderen is van de partij. “Fakkels en vuurwerk zijn verboden, maar uigeholde bieten of pompoenen met theelichtjes hopen we wel massaal te zien”, vertelt Van Herck.

CVR

Parcours: Handelsstraat, Kwakkelenberg, Provinciestraat, Kapelstraat, Bruul, O.-L.-Vrouwlaan, Kiliaanstraat, Kerkstraat, Nieuwstraat, Kasteelstraat, Merodestraat, Leopoldstraat, Molenstraat, G. Van der Lindenplein.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio