Philippe Bogaerts na maanden 'ontsnapt' uit Qatar

Philippe Bogaerts na maanden 'ontsnapt' uit Qatar

Philippe Bogaerts na maanden 'ontsnapt' uit Qatar

Print
Philippe Bogaerts, de Belg die bijna een jaar heeft vastgezeten in Qatar, is weer in België. Hij is woensdagmorgen geland op Zaventem en heeft zijn terugkeer naar eigen zeggen te danken aan de hulp van verschillende mensen.

Veel details wilde de 38-jarige man uit Bevekom niet geven, maar vast staat dat hij weer thuis is. Maandenlang kon hij Qatar niet uit, hij zat zonder paspoort en zonder geld.

Dankbaar

Bogaerts ging vorig jaar naar Qatar om in opdracht van een communicatiebedrijf het Qatar Marine Festival te organiseren. Het bedrijf ging echter failliet en Bogaerts nam ontslag. Maar daarop ontstond er een conflict met een aandeelhouder.

Die aandeelhouder aanvaardde zijn ontslag niet en eiste 3,2 miljoen dollar van Bogaerts via de rechtbank. Sindsdien kon hij het land niet meer verlaten. Enkele maanden geleden werd Bogaerts ook veroordeeld tot drie jaar cel voor het uitschrijven van ongedekte cheques.

Nu is het de man dus toch gelukt om Qatar uit te geraken zonder een paspoortcontrole. "Verschillende mensen hebben mij daarbij geholpen, maar ik heb hen beloofd om zo weinig mogelijk te zeggen. Wat ik wel wil zeggen is dat ik hen ongelooflijk dankbaar ben."

Philippe Bogaerts is getrouwd en vader van twee kindjes. Zij hebben hun papa bijna een jaar moeten missen.

.

Nu in het nieuws