Neerlandfeesten laat Belle Epoque achter zich

Neerlandfeesten laat Belle Epoque achter zich

Neerlandfeesten laat Belle Epoque achter zich

Print
Wilrijk - De Belle Epoquefeesten zijn dood, leve de Neerlandfeesten! Na dertig succesvolle edities gooien ze het in de vroegere Edenwijk in Wilrijk dit weekend over een andere boeg.

Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, een nieuw logo, daar hoort ook een nieuwe naam bij, vonden ze. “Maar enkele mooie tradities houden we in ere”, belooft Marleen Verbruggen van de vernieuwde Neerlandraad.

Geen afscheid aan de Belle

Epoquefeesten zonder een welgemeend ‘merci’ aan de man die dertig jaar lang de drijvende kracht is geweest achter een groots project en die nu de fakkel heeft doorgegeven: Laurent Holvoet. De vele taken en bezigheden van de ‘burgemeester van het Neerland’ werden tijdens het voorbije jaar overgenomen door het team rond Marleen.

“Het is een lange voorbereiding geweest met veel zoeken en vragen”, zegt ze. “Het heeft ons echt verrast wat er bij zo’n organisatie allemaal komt kijken. Zonder de zowat tachtig vrijwilligers waarop we kunnen rekenen, zou het allemaal niet mogelijk zijn. Op termijn is het onze ambitie om even goed of nog beter te doen dan de Belle Epoquefeesten, maar ook wij zullen moeten groeien in onze nieuwe rol.

Compacter programma

Een ingrijpende verandering is alvast dat de feestelijkheden worden ingekort in de tijd. “In plaats van op vrijdagavond, starten we nu zaterdagmiddag. Het programma blijft even gevuld, maar is compacter. Vanzelfsprekend hebben we enkele klassiekers behouden, zoals de kinderrommelmarkt, het aperitiefconcert, de discobar met radio Minerva, de verkiezing van de ‘Snor van het Neerland’, dansstudio ‘Swing’, de grote Neerlandquiz en natuurlijk het restaurant op zondag."

Maar het programma biedt ook enkele primeurs zoals de mini- zoo met knuffelhoek en op zondag een uniek wielerevenement voor kinderen van de wijk van zes tot twaalf jaar. “Zonder echt te koersen, zullen de jongens en meisjes toch het gevoel hebben dat ze in een echte wielerwedstrijd rijden, met pilootwagen, ziekenwagen, bezemwagen en politiebegeleiding."

"Inschrijven is wel verplicht, net als het dragen van een helm. Op zondagavond tenslotte is er nog een nieuwigheid ter afsluiting van de feestelijkheden. ‘Neerland top 20’ wordt een samenzang met Marc Fransen van ATV.”

Luk LUYTEN

Inschrijven voor het wielerevenement voor kinderen kan tot zaterdag bij Marleen Verbruggen via 0496/ 544.611 of verbruggen.marleen@ telenet.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio