Put in woonwijk verontrust buren

Put in woonwijk verontrust buren

Put in woonwijk verontrust buren

Print
Grobbendonk - Een diepe put in hun wijk verontrust bewoners van de Kabienstraat. Volgens de gemeente vormt het opvangbekken geen gevaar.

"Het is geen put, maar een krater”, waarschuwt buurtbewoonster Karin Vanluchene. Op verkaveling Hermes in de Kabienstraat gaapt een kuil van ongeveer vijf bij twintig meter groot en 1,60 meter diep.

“Dit zou een vergaarbekken zijn voor overtollig regenwater. Als de put vol water stroomt, creëert dit een bijzonder gevaarlijke situatie voor kinderen. Op deze verkaveling komen binnenkort 26 woningen voor jonge gezinnen. Het zal hier krioelen van de kinderen die pal naast een diepe put wonen. Ik stel het bestuur persoonlijk verantwoordelijk als er een kind verongelukt. We starten een petitie.”

Grote kooi

Ook echtgenoot Eric Van Meensel is er niet gerust op. “Het gemeentebestuur moet deze put ontoegankelijk maken. Plaats er riet in of monteer er een grote kooi boven. Waarschijnlijk kost zo’n bescherming te veel. Wat mij het meest verwondert, is dat er twee zitbanken naast staan. Wie gaat er nu verdorie verpozen bij een smerige kuil?”

Zo denkt buur Ludo De Bondt er ook over. “In plaats van een put zou dit een gezellig pleintje moeten zijn. Ik vrees dat deze plek ongedierte zoals ratten lokt. De put is nu voor sommigen al een populair plekje. ’s Avonds duiken er jongeren op die graag ‘aparte tabak’ roken. Het is er donker en ze kunnen zich er prima verstoppen.”

Zachte helling

Schepen van Openbare Werken Paul Van Rompaey (Open Vld) begrijpt de onrust niet. “Deze put is een wadi. Het is een overloop die dient om overtollig regenwater te verzamelen. Enkel bij extreem hevige regenval, eens om de vijf jaar, loopt er water in. Het is net de bedoeling dat hier kinderen spelen.”

“We lieten een zachte helling aanleggen. Zo kan je zelfs met een kinderwagen in de kuil rijden. Wie hierin sukkelt, kan er meteen weer uit. Als de buren er echt op aandringen, willen we overwegen een omheining te plaatsen.”

Stefan LAENEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio