Nieuw filmpje al-Qaida opgedoken

Nieuw filmpje al-Qaida opgedoken

Nieuw filmpje al-Qaida opgedoken

Print
Terreurorganisatie al-Qaida heeft woensdag opnieuw een videoboodschap verspreid. Het filmpje is gericht aan de Verenigde Staten en heeft als titel: 'Het Westen en de Duistere Tunnel'.

De video komt er een goede week na de persoonlijke boodschap van Osama Bin Laden. Onder meer Ayman al-Zawahri (foto), het nummer twee van al-Qaida, spreekt de Amerikanen toe op de nieuwe band. "Amerika komt nu met een nieuw, schijnheilig gezicht", doelt hij op Barack Obama. "Ons toelachend, maar ondertussen stekend met dezelfde dolk die ook Bush gebruikte."

"Zo God het wil, eindigt u in handen van het islamitische volk, opdat de wereld en de geschiedenis gevrijwaard worden van uw misdaden en uw leugens."

Op de video krijgt ook een tot de islam bekeerde Amerikaan het woord. "De belangrijke vraag", aldus de Amerikaan, "is of Obama en zijn Democraten lering trekken uit de fouten van zijn voorganger of dat ze die zullen blijven herhalen." De 31-jarige Adam Gadahn is van mening dat de Democraat er nog niet al te veel gebakken van heeft.

Op het filmpje is ook te zien hoe een Amerikaanse oud-soldaat wordt gemarteld.

Nu in het nieuws