Schroothandelaar achtervolgt inbrekers

Schroothandelaar achtervolgt inbrekers

Schroothandelaar achtervolgt inbrekers

Print
Herselt - De zaakvoerder van een autokerkhof in Herselt achtervolgde dinsdagochtend Roemeense inbrekers kriskras door de streek tot in Aarschot.

Hoe ingewikkeld Roemeense dieven hun vluchtweg na een mislukte inbraak ook maakten, ze konden de zaakvoerder van een handel in tweedehands auto’s en de politie niet afschudden. De tocht ging van het autokerkhof van de Gebroeders Laeremans op de Aarschotsesteenweg in Herselt via Ramsel, Begijnendijk en Betekom naar Aarschot. Daar kon de lokale politie de vluchtende bestelwagen klemrijden net vóór die de E314- snelweg opdraaide.

“Ik merkte de inbrekers rond 2u op nadat het alarm was afgegaan”, zegt Geert Laeremans van de autohandel. “Ze vluchtten in een bestelwagen, waarna m’n vader hen achterna is gereden. Je moet je die achtervolging niet te spectaculair voorstellen, met zo’n bestelwagen kan je nu eenmaal niet erg snel rijden.”

Dankzij de alerte zaakvoerders pikte de lokale politie Zuiderkempen het spoor van de Roemenen snel op. “We kregen bijstand van de zones van Heist-op-den-Berg en Aarschot”, zegt commissaris Roger Puttenaers van de politie Zuiderkempen. “Bij de oprit in Aarschot werden ze klemgereden en werden drie mannen gevat. Vermoedelijk was er nog een vierde, maar die is spoorloos.”

Geert Laeremans is de inbraken in de familiezaak meer dan beu. “Elk weekend zitten ze hier wel binnen”, bromt hij. “Ik vermoed dat het dit keer om metaaldieven ging. Toen ik hen betrapte, voelde ik me superblij. Eindelijk hadden we er te pakken! Jammer genoeg konden ze harder lopen dan ik.”

HO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio