Uitgemergelde Victoria Beckham zorgt voor opschudding

Uitgemergelde Victoria Beckham zorgt voor opschudding

Mode

Uitgemergelde Victoria Beckham zorgt voor opschudding

Print
De Londense Fashion Week zorgde voor een nieuwe stimulans in het matendebat. Zo stond menig topmodel te kijken van de graatmagere Victoria Beckham en zorgde modeontwerper Mark Fast voor ontsteltenis met zijn dikkere modellen.

Modellen mogen niet meer graatmager zijn, daar lijkt iedereen het over eens. Totdat ontwerpers ervoor kiezen dikkere modellen op de catwalk te sturen. Modejournaliste Erika Kurihara wist niet wat ze zag tijdens de modeshow van Mark Fast en begon luidkeels te protesteren toen de modellen met normale maten de catwalk op flaneerden. Kurihara maakte zo'n commotie dat ze uiteindelijk moest worden buitengezet door security. Achteraf verklaarde ze haar daden: "Ik heb geen probleem met zwaardere vrouwen, ik vond enkel dat ze niet het juiste loopje hadden voor de catwalk."

Consternatie was er ook toen Victoria Beckham volledig uitgemergeld verscheen op een feestje van het modeblad Vogue. Zelfs topmodellen Claudia Schiffer, Naomi Campbell en de magere ontwerpster Stella McCartney reageerden vol afschuw.

In Londen startte er deze week bovendien een campagne op om modellen met een verschillende grootte, gewicht en leeftijd te promoten.

NIET TE MISSEN