Museeuw wil zijn vier Mongolen aan start GvA-trofee

Museeuw wil zijn vier Mongolen aan start GvA-trofee

Museeuw wil zijn vier Mongolen aan start GvA-trofee

Print
Gewezen wereldkampioen wielrennen Johan Museeuw heeft vier Mongolen onder zijn hoede. De West-Vlamingen moet de Aziaten de stiel van het veldrijden aanleren.

"Ik hoop op uitnodigingen van de organisatoren van Superprestige en GvA-trofee", aldus Museeuw aan Het Laatste Nieuws. Uiteindelijk kosten die jongens niets. Ze zullen wel de start van het seizoen missen omdat hun visum maar drie maanden geldig is. De dag na het WK in Tabor moeten ze terug naar huis. Ze kunnen dus maar in november naar België komen."

"Het zijn harde werkers en ze kunnen tegen een duw maar tot voor kort hadden ze nul voorbereiding, nul techniek. Via YouTube heb ik beelden getoond van veldritten bij ons. Ook heb ik ze voorgedaan hoe ze bijvoorbeeld van hun fiets moeten springen en er weer op. Daarna moesten ze onder leiding van een coach, een Franstalige Mongool die normaal gezien in Peking woont, hun techniek verbeteren. Als dat lukt moeten ze in een internationale cross top twintig kunnen rijden. Ze hebben een behoorlijk 'Aziatisch' niveau. Trainen is alvast geen probleem. Ze moeten maar uit hun tent komen en ze kunnen kilometers over de steppe crossen."

Meer sportnieuws