Albert: "Ik wil regelmatigheidscriterium winnen, liefst GvA-trofee"

De eindoverwinning in de GvA-trofee is natuurlijk iets wat niet misstaat op een palmares van een veldrijder. Wat zijn de specifieke GvA-trofee-doelstellingen dit jaar van de drie besten van vorig jaar, Sven Nys, Bart Wellens en Zdenek Stybar? En wat wil wereldkampioen Niels Albert bereiken?

kscherpenberg

"De GvA-Trofee is de laatste jaren enorm opgewaardeerd", aldus Sven Nys aan Sport.be. "De voorbije seizoenen was ik er gedreven mee bezig, ook nu mik ik op eindwinst. De Trofee blinkt uit in zijn gevarieerd aanbod: van lastig klimwerk over zandbakken naar snelle parkveldritten. De kersverse wedstrijd in Namen zorgt bovendien voor een frisse wind. Leuk dat er opnieuw een echte cross bijkomt, zoals we er ook één van formaat hebben op de Koppenberg en in mijn eigen Baal."

Bart Wellens: "Topdrie is sowieso mijn doel, in elk klassement. In de GvA Trofee vind ik steeds een pak supporters. Logisch, want in wedstrijden als Lille en Oostmalle fiets ik vlakbij m'n deur. En die fans, daar doe je het tenslotte toch ook voor."

"In Essen rijd ik straks opnieuw voor eigen volk. Altijd een speciaal gevoel, crossen in je achtertuin", vertelt de Tsjech Zdenek Stybar. "Zeker nu ik nog meer in de grensgemeente verblijf. Vorig jaar won ik de klassieker in Loenhout, nu wil ik meer regelmaat."

Wereldkampioen Niels Albert is nog ambitieuzer. "Dit seizoen wil ik een regelmatigheidscriterium winnen. De Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden krijgt daarbij een lichte voorkeur. Ik vind er een resem wedstrijden die me op het lijf geschreven zijn: Loenhout, Baal voor eigen volk, Lille, Oostmalle... Stuk voor stuk wedstrijden die me prima liggen. Maar ook Sven Nys is gebrand op de eindzege. Deze winter geef ik niets weg, ik wil die knappe regenboogtrui van me zoveel mogelijk laten zien."

MEER OVER Niels Albert

Meer sportnieuws