Slachtoffer dubbelmoord getuigt: "Hij heeft me alles afgenomen"

Slachtoffer dubbelmoord getuigt: Hij heeft me alles afgenomen

Slachtoffer dubbelmoord getuigt: "Hij heeft me alles afgenomen"

Print
Junior Kabunda (19), de jongeman die zijn dochtertje en haar overgrootmoeder vermoordde in Sint-Lambrechts-Woluwe, heeft die moorden uiterst koelbloedig uitgevoerd. Dat vertelt zijn ex-vriendin Céline woensdag in Het Laatste Nieuws.

Junior wurgde zijn eigen dochtertje van anderhalf en schakelde ook haar overgrootmoeder uit. Vervolgens vroeg hij zijn vriendin Céline om naar het appartement in Sint-Lambrechts-Woluwe te komen.

Routine

"Hij zat in de zetel een sigaretje te roken en wat tv te kijken. Heel kalm. Ik vroeg nog waar oma en Anaïs waren. 'Gaan wandelen en dan iets gaan eten', zei hij. Ik wist toen niet dat hij hen vermoord had en hun lijken verstopt had", vertelt Céline aan Het Laatste Nieuws.

Céline kreeg pas in de gaten wat er aan de hand was toen ze zelf een koord om haar nek gespannen kreeg. "Hij zei niets, bewoog niet, verroerde geen spier. Het was allemaal zo ... gewoon. Het leek routine voor hem."

Twee uur was Céline buiten bewustzijn, maar als bij wonder was ze niet dood, zoals Junior aanvankelijk wel dacht. "Ik was weg, tot ik plots Anaïs voelde, heel sterk. Ik bleek opgesloten te zitten in de kamer. Ik heb een nylonkous moeten vullen met gerief en die tegen de ruit van de buren geslingerd om hulp te roepen."

Lieve jongen

Pas maandag kreeg Céline te horen dat haar grootmoeder en dochtertje vermoord waren. Junior had de kleine Anaïs in de kast verstopt en grootmoeder Marcelle onder het bed gelegd. Daardoor vond de politie hen pas bij de derde huiszoeking.

"Alles heeft hij van me afgenomen, maar hij krijgt me niet klein", aldus Céline. "Hij heeft iedereen doen geloven dat hij een goede en lieve jongen was", voegt haar familie eraan toe. "We zijn daar allemaal het slachtoffer van geworden."

.

Nu in het nieuws