Fiets- en wandelpad tussen Schorre en Schomme

Print
Boom - Maandag start de aannemer met de aanleg van een fiets- wandelpad tussen De Schorre en wijk De Schomme langsheen de visput met aansluiting op de Schorrestraat. Aan de visput komen extra parkeerplaatsen.

De qanleg van het fiets- wandelpad over zo'n 300 meter loopt vanaf Schorrestraat richting hoofdingang De Schorre. Oorspronkelijk werd het fietspad omgeleid rond de visput. Om financiële redenen is dit plan nu bijgestuurd en loopt het fiets- wandelpad parallel aan De Schorre en de woonwijk De Schomme. Ter hoogte van de Schorrestraat zijn nog een zevental parkeerplaatsen beschikbaar.

"Aan de zijde van De Schomme worden enkele bufferbekkens voor hemelwater aangelegd. In het verleden hadden de bewoners daar al een keer wateroverlast. Deze bekkens moeten ook dit probleem oplossen", zegt Schorrebeheerder Alex Ternier. Ook verlichting is voorzien. "Eerder zijn diverse types verlichting door de bewoners aan die zijde van de woonwijk De Schomme uitgetest. De verlichting met de minste lichtoverlast is gekozen en wordt ook geïnstalleerd", verduidelijkt Ternier. Het grasveld van de wijk naast het fietspad krijgt ook een speeltoestel.

De aanleg van bekken en fiets-wandelpad duurt vijftig werkdagen duren en kost zo'n 200.000 euro. Tijdens de werken is dit stuk weg afgesloten. Het fietsverkeer vanaf de Schorrestraat moet, zolang de werken duren, door de woonwijk De Schomme, om verderop aan te sluiten op het al bestaande fiets-wandelpad naast De Schorre.

Extra parkeerplaatsen

"Omdat de vroegere parkeerplaatsen voor de visclub door de aanleg van het fiets- wandepad verdwijnen is voorgesteld om naast het pleintje Schorrestraat/Steenbakkerijstraat tussen de bomen en op het grasveld te parkeren. Het behoort tot het domein De Schorre", zegt Fons Peeters van de visclub Boomse Vissers. "Ons is beloofd dat we die parking mogen beheren. Enkel als er activiteiten op de visclub zijn wordt ze opengesteld en 's avonds terug afgesloten", verduidelijkt Fons Peeters. "Voor de aanleg van deze parkeerplaatsen is een aparte aanbesteding door de provincie voorzien. In principe sluiten deze werken aan op de aanleg van het fiets- wandelpad", besluit Alex Ternier.

Jan BOEY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio