Tom Meeusen strijdt bij beloften om GvA-trofee

Tom Meeusen strijdt bij beloften om GvA-trofee

Tom Meeusen strijdt bij beloften om GvA-trofee

Print
Ook Tom Meeusen haalde afgelopen zondag zijn crossfiets weer van stal om in Neerpelt aan een nieuw seizoen te beginnen. De bijna 21-jarige Fidearenner blijft dit jaar uitkomen bij de beloften.

"Als het aan mij had gelegen had ik liever de stap naar de profs gezet", vertelt de Kalmthoutenaar. "Maar manager Van Kasteren had liever dat ik nog een jaar aan de slag ging als belofte. Walsleben zet wel het stapje hogerop en dus wordt er van mij wellicht verwacht dat ik mee de lakens ga uitdelen bij de beloften."

"Toch ga ik me niet laten opjagen. In het verleden ben ik er vaak te onstuimig tegenaan gegaan. Ik ben van plan het vanaf dit jaar anders aan te pakken. Ik ga meer mijn verstand gebruiken. Tot vorig jaar was het vlammen vanaf de eerste ronde om dan snel alleen of met anderen voorop te komen. En dan maar geven. Tegen de tijd van de kampioenschappen was het vet dan vaak van de soep. Dat mag niet meer gebeuren. Ik wil in de eerste plaats gezond blijven en een zo breed mogelijke basis leggen zodat ik een heel seizoen op niveau kan presteren."

"Ik pin me ook vooraf niet vast op een of ander klassement. Uiteraard blijven de wedstrijden voor de wereldbeker en het BK en WK altijd doelen om naartoe te werken. Maar wat het gaat worden voor Superprestige en GvA-trofee kan ik nu nog niet zeggen. In de loop van het seizoen zal wel duidelijk worden in welk klassement ik het verst kan geraken."

Mountainbike

"De zomercampagne is goed geweest. Ik werd nationaal kampioen mountainbike, werd tiende op het EK en dertiende op het WK. Ik maakte ook twee stages van tien dagen vol. Eentje in Livorno en eentje in Sankt-Moritz. Vlak daarop vertrok ik naar Australië voor dat WK. Ik miste daardoor de nodige frisheid om op dat WK een betere uitslag neer te zetten. Maar ik ben in de eerste plaats nog altijd een veldrijder. Ik ben alleszins heel gemotiveerd om een sterk seizoen te rijden."

MEEST RECENT