Hoeveel kost een nieuwe borst?

Hoeveel kost een nieuwe borst?

Mama

Hoeveel kost een nieuwe borst?

Print
Volgende weken zult u wellicht het roze lintje weer overal zien opduiken. Een teken dat Pink Ribbon weer volop leeft, een organisatie die nu al jarenlang de aandacht op borstkanker wil vestigen. En vrouwen bewust wil maken van deze ziekte. Dit jaar zijn ze nog meer open dan anders en praten ze openlijk over de tijd na borstkanker. Een veel voorkomende vraag daarbij: hoeveel kost een nieuwe borst?

Na borstkanker willen veel vrouwen niets liever dan terug een normaal leven leiden. Een leven waarbij ze kunnen genieten van de kleine dingen en zich niet langer zorgen moeten maken over verzekeringen, betalingen en addertjes onder het gras. Spijtig genoeg is dat niet mogelijk voor veel vrouwen. Zij willen graag een borstreconstructie en dat vraagt voor maanden researchwerk. "Voor je een operatiekamer ingaat, moet je duidelijk weten wat de ingreep precies inhoudt en wat wel en wat niet terugbetaald wordt. Informeer je ook goed voor een eventuele tweede operatie voor extra correcties en bijkomende kosten zoals een tepelpigmentatie", vertelt Eveline Hens van de Socialistische Mutualiteiten in Pink Ribbon.

"Alle terugbetaalde procedures hebben een nonemclatuurnummer. Nieuwe technieken en materialen hebben die nog niet en het vraagt altijd onderhandelingen en overleg voor zo'n nummer wordt toegekend. Dat duurt soms een tijdje en ondertussen wordt de procedure niet terugbetaald. Vandaag betalen we bij de flaptechnieken (eigen-weefsel-reconstructie van huid, bindweefsel en vet) tot zo'n 1376 euro terug. Let ook op de erelonen en esthetische supllementen. Sommige worden terugbetaald, andere niet. Lees alles goed na voor je iets ondertekent, en vraag het desnoods na bij je ziekenfonds", besluit Hens.

NIET TE MISSEN