GvA-trofee van start op Citadel van Namen

GvA-trofee van start op Citadel van Namen

GvA-trofee van start op Citadel van Namen

Print
De nieuwe editie van de GvA-trofee wordt op 10 oktober op gang getrokken op de Citadel van Namen, enkele weken geleden nog de aankomstplaats van de Grote Prijs van Wallonië.

"Op de vraag waarom een organisator een veldrit wil organiseren in Wallonië kan ik enkel maar antwoorden dat er in dit landsgedeelte van België absoluut nood is aan een dergelijk evenement", aldus organisator Christophe Impens. "Er is ook geen enkele reden waarom deze schitterende sporttak ook hier niet zou aanslaan. Misschien vergt het ons wat tijd, maar dat hebben wij er zeker voor over."

Wereldbekercross

"Waarom juist Namen? Ik houd echt van deze site. De Citadel van Namen heeft een immense uitstraling, eigenlijk iets zoals de Koppenberg bij ons. We denken er bovendien luidop aan om ons met de veldrit van Namen in 2010 kandidaat te stellen voor de organisatie van een Wereldbekercross".

Roland Liboton mocht het parcours uittekenen. "Ik wou een parcours van om en bij de drie kilometer lang. Daarenboven moest het visueel allemaal in orde zijn, dit zowel voor het publiek als de camera's en er moest voldoende afwisseling zijn."

"Ik denk dat ik hier wel in geslaagd ben. Ik dokterde een zwaar parcours uit", gaat Liboton verder. "Niet moeilijk als je de site hier bekijkt. Er zal weinig plaats zijn om te recupereren. Wie slecht is, komt er hier zeker niet aan te pas. Er zitten in het parcours stukken kasseien, trappen en een strook die steil omhoog gaat. Die laatste zal je moeten nemen met een verzet 26, anders sta je zeker stil en ben je sowieso verloren".

Overige wedstrijden GvA-trofee:

25-10-09: Koppenbergcross Oudenaarde
21-11-09: GP Hasselt
12-12-09: GP Rouwmoer Essen
29-12-09: Azencross Loenhout
01-01-10: GP Sven Nys Baal
06-02-10: Krawatencross Lille
21-02-10: Sluitingsprijs Oostmalle

Meer sportnieuws