Familie Glenn Gemeiner: "We willen geen schadevergoeding, enkel gerechtigheid"

Familie Glenn Gemeiner: We willen geen schadevergoeding, enkel gerechtigheid

Celebs

Familie Glenn Gemeiner: "We willen geen schadevergoeding, enkel gerechtigheid"

Print
Ruim anderhalve maand geleden stierf sterrenkapper Glenn Gemeiner van kapperszaak 'De Cliënt' aan de gevolgen van een gevaarlijke streptokokken bacterie. Nu stapt de familie naar de rechter, niet voor een schadevergoeding, maar voor gerechtigheid.

"De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een college van deskundigen bijeengeroepen. Die moeten nagaan of er fouten zijn gebeurd. Als dat zo is, moet gerechtigheid geschieden. De artsen zullen worden verhoord en het dossier zal minutieus worden uitgepluisd."

"Een schadevergoeding wil de familie niet. Het gaat niet om geld, als na het onderzoek zou blijken dat er geen sprake is van falend handelen zal de familie zich daarbij neerleggen. Maar zij voelen zich verplicht om Vlaanderen te waarschuwen om niet te snel een operatie te laten uitvoeren in een privéziekenhuis. En de familie wil voorkomen dat andere mensen aan deze bacterie sterven. Als Glenn in een normaal ziekenhuis was geopereerd was het verhaal heel anders gelopen", besluit woordvoerder Hans Knoop in Tv-familie.

NIET TE MISSEN