Gerecht ondervraagt Deminor in Fortisgate

Gerecht ondervraagt Deminor in Fortisgate

Gerecht ondervraagt Deminor in Fortisgate

Print
Speurders van de Gentse onderzoeksrechter Henri Heimans zijn in het kader van Fortisgate langs geweest bij Deminor, de onderneming die zich ten dienste stelt van minderaandeelhouders in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde dossiers.

Het onderzoek in Gent draait om mogelijke lekken in de affaire Fortisgate. Er wordt onderzocht of er ongeoorloofde contacten waren in de totstandkoming van het Fortis-arrest van het hof van beroep.

In die zaak beginnen steeds meer koppen te rollen, zoals die van rechters Christine Schurmans en Ivan Verougstraete en die van Christian Van Buggenhout, de advocaat van de staat.

Kandidaat-speurders

Ook de aandeelhouders en hun vertegenwoordigers lijken nu niet buiten schot te blijven in het onderzoek. Volgens De Standaard werd Pierre Nothomb (foto), de managing partner van Deminor, gisteren ondervraagd. Volgens Nothomb zelf ging het om een "vriendelijk contact", waarbij de speurders enkel wat informatie wilden inwinnen.

Het lijkt er echter wel op dat de speurders toch wel vragen hebben bij contacten die er zouden zijn geweest tussen leden van het hof van beroep en kandidaat-bestuurders bij Fortis, waarvan er drie banden hebben Deminor.

Advocaat Mischaël Modrikamen ontkende aan De Standaard dat hij gehoord werd in de zaak. "Wij hebben niets te verbergen."

.

Nu in het nieuws