Lokeren

Jankovic moet winnen of ligt buiten bij Lokeren

Jankovic moet winnen of ligt buiten bij Lokeren

Jankovic moet winnen of ligt buiten bij Lokeren

Print
Hoogspanning bij Lokeren. Als trainer Aleksandar ‘Sasha’ Jankovic vanavond niet wint in Roeselare, volgt een ontslag. Dat laat voorzitter Roger Lambrecht nog eens heel duidelijk verstaan.

De bandenmagnaat benadrukte gisteren nogmaals dat de laatste uren van zijn Servische trainer mogelijk geslagen zijn. “Als we wéér verliezen, blijft Lokeren achter met 4 op 24”, becijfert Lambrecht. “Hoe moeilijk ik het er emotioneel ook mee zou hebben, als voorzitter ben ik in dat geval verplicht om maatregelen te nemen. Plezant wordt dat niet, maar je moet de zaken scheiden. Enerzijds heb je het werk van de trainer, anderzijds de resultaten."

"Over het werk van Jankovic ben ik best tevreden. Die man doet echt zijn best, maar je moet ook realistisch blijven. Per slot van rekening zijn Paul Put, Franky Vander Elst, Slavoljub Muslin en Wim De Coninck hier ook moeten vertrekken. Als het slecht blijft gaan, is het het lot van Jankovic dat hem hetzelfde zal overkomen.”

Ongeduldig

De spanning is voelbaar bij Lokeren. “Onze supporters worden ongeduldig, ik ook. Ik vind dat Lokeren een ploeg voor de middenmoot heeft, maar we staan gedeeld voorlaatst. Iedereen - spelers, fans, bestuur én trainer - weet dat er gewonnen moet worden.”

Lokeren krijgt met hekkensluiter Roeselare op papier wel de meest haalbare tegenstander voorgeschoven. “Maar ik ben op niks meer gerust”, pruttelt Lambrecht tegen. “Als je maar vier punten hebt, moet je je niet sterker dan de rest wanen. Ik hoop van wel, maar we moeten het zien vanavond.”

SBE

Roeselare-Lokeren: Vanavond, 20.30 uur