Wasilewski wil schadevergoeding van Witsel

Wasilewski wil schadevergoeding van Witsel

Wasilewski wil schadevergoeding van Witsel

Print
Marcin Wasilewski was dinsdag in het Astridpark. De eerste keer sinds hij daar goed drie weken geleden met een open beenbreuk van het veld werd gedragen. Wasyl kwam er even bijpraten met zijn ploegmaats en had een ontmoeting met zijn advocaten.

Een verzoening tussen Witsel en Wasilewski moeten we niet direct verwachten. De Gouden Schoen verklaarde meermaals dat hij zich persoonlijk bij zijn slachtoffer wilde excuseren, maar Wasilewski wil (voorlopig?) niet weten van een ontmoeting met de speler die hem blesseerde.

Schadevergoeding

Meer nog, de rechtsachter wil gecompenseerd worden voor de geleden schade tijdens de bewuste Anderlecht - Standard van zondag 30 augustus. Daartoe had Wasyl dinsdag een eerste ontmoeting met zijn Poolse advocate, mevrouw Agatha Wantuch, en de door haar gemandateerde Belgische advocaten Daniel Spreutels en Luc Deleu. De raadsheren spraken met de speler en het bestuur van Anderlecht over de mogelijkheden om een schadevergoeding te eisen voor de beenbreuk.

Die heeft immers verstrekkende gevolgen voor Wasilewski. Het zal ongeveer een jaar duren voor hij opnieuw voetballer is, waardoor hij onder meer het WK van volgend jaar in Zuid-Afrika aan zijn neus voorbij ziet gaan.

Klein lichtpuntje

De Pool maakte van de gelegenheid gebruik om zijn ploegmaats en trainers terug te zien. “Ik ben erg blij dat ik iedereen terugzie”, vertelt hij op de clubwebsite. “Het is een van de eerste lichtpunten van de voorbije weken. We hebben goed gelachen en wat bijgepraat. Ik lijd soms nog hevig pijn die ik zo goed mogelijk probeer te verbijten. Ik sta te popelen om terug te komen, maar ik besef dat de weg nog lang is. Deze groep is fantastisch. Ook de coaches en de andere leden van de staf hebben mij een hart onder de riem gestoken. Ik heb hen gevraagd om zoveel mogelijk te winnen. Ik wil er immers bij zijn als we kampioen spelen.”

LAVE

MEER VOETBALNIEUWS