Antwerpse dj ontsnapt nipt aan Facebook-oplichting

Antwerpse dj ontsnapt nipt aan Facebook-oplichting

Antwerpse dj ontsnapt nipt aan Facebook-oplichting

Print
Bijna was dj Mystique een paar duizend euro kwijt. Via Facebook was hij door “een Italiaan” benaderd om in een Amerikaanse club te draaien. Argwaan van zijn manager behoedde de dj van een financiële kater. Zwitserse collega’s hadden minder geluk.

Begin juli kregen verschillende dj’s, waaronder ook de Antwerpse dj Mystique, een bookingsaanvraag via de sociale netwerksite Facebook. Ze zouden dik worden betaald voor een draaisessie in de bekende Club Enclave in Chicago. Het hotel en de vluchten zouden worden geregeld.

Financiële kater

Maar ondanks het geloofwaardige voorstel vond Mystiques manager het telefonisch contact met de Italiaanse man achter het aanbod heel dwingend en manipulerend.

Het management van dj Mystique ging dus niet in op het aanbod, maar zijn Belgische collega dj Rebel - bekend van de Mojito song - en een paar andere Zwitserse dj’s liepen wel een financiële kater op toen het oplichtersduo munt sloeg uit hun goedgelovigheid.

Naar de Facebook-oplichters wordt nu onderzoek gevoerd. Het profiel dat via Facebook was aangemaakt - overigens pas een week voordat de Belgische dj’s werden geronseld - werd verwijderd toen Mystiques manager achter het bedrog was gekomen.

Saskia Castelyns

.

Nu in het nieuws