Nekkerspoel afgesloten van Ring

Mechelen - Door de vernieuwing van het pleintje aan Nekkerspoelstraat is het vanaf volgende week maandag onmogelijk voor het verkeer om via die weg de Ring te bereiken.

Al enkele maanden maakt een aannemer in opdracht van het Mechelse stadsbestuur werk van een heraanleg van de Lakenmakersstraat in de Mechelse wijk Nekkerspoel.

Deze werkzaamheden zijn zodanig gevorderd, dat de aannemer vanaf volgende week maandag 28 september de toegangspoort tot de wijk eveneens kan aanpakken. Het pleintje aan Nekkerspoelstraat, tussen de spoorwegbrug en het Speelgoedmuseum, wordt daarbij opgebroken en uitgerust met een nieuwe betonlaag.

Beton moet uitharden

Aangezien dit beton voldoende moet uitharden vooraleer het opnieuw verkeer aankan, blijft de Nekkerspoelstraat plaatselijk afgesloten tot 20 november. Daardoor is verkeer van de Ring naar de Nekkerspoelstraat en in omgekeerde richting niet mogelijk.

Verkeer uit de wijk Nekkerspoel dat toch de Mechelse Ring wil bereiken, moet omrijden via de N15. Automobilisten die de Nekkerspoelstraat willen bereiken, kunnen eveneens omrijden via de N15 of de Grote Nieuwedijkstraat.

De bussen van De Lijn volgen eveneens de omleiding via de N15. Aan de spoorwegbrug behouden fietsers en voetgangers doorgang. Ook de parking van het station Nekkerspoel blijft via de Ring nog bereikbaar.

JVDPO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio