Cementleraar verschijnt voor de rechter

Carl Arnauts (54), beter bekend als de cementleraar, is dinsdag voor de rechter in Leuven verschenen. Hij pleitte schuldig voor het mishandelen van een 14-jarige leerling in de Buso-school Mariadal in Hoegaarden en riskeert een jaar cel en een boete.

ikerremans

De leraar vroeg wel om opschorting van de uitspraak. Het hof doet dan geen uitspraak hoewel het de feiten wel bewezen acht. Arnauts kan op die manier zijn blanco strafblad behouden.

"Hij bekent schuld. Maar in tegenstelling tot wat bepaalde media beweerden, is er geen wolkje aan zijn juridische verleden te bespeuren. Het dossier is globaal gezien erg positief. Veel leerlingen zeggen erg goede dingen over hem. Die getuigenissen zijn heel belangrijk", aldus de advocaat van Arnauts.

YouTube

Het hele verhaal begon op 14 mei toen er een filmpje opdook op YouTube waarop te zien is hoe de leraar metselen de 14-jarige Jonathan mishandelt. Hij duwt de jongen met zijn hoofd in een emmer cement en trekt hem mee over de vloer. Daarna houdt Arnauts hem met zijn hoofd onder de kraan.

Een medeleerling had het hele incident gefilmd met zijn gsm. Ondanks zijn daden kreeg de leraar toch heel wat steun van collega's, die bevestigden hoe onhandelbaar de leerlingen soms konden zijn.

Arnauts werd preventief geschorst tot 31 oktober en het Leuvense parket begon met een onderzoek. Frank Vandenbroucke (sp.a), toen nog Vlaams minister van Onderwijs, liet de hele school doorlichten.

Vastgoed

Jobs in de regio