918 politiemensen snuffelen in gegevens Yasmine

Kort na de bekendmaking van de zelfdoding van Yasmine (echte naam: Hilde Rens) hebben 918 politiemensen in politiedatabanken en in het rijksregister in haar persoonlijke gegevens gesnuffeld.

jrosquin

De voornamelijk vrouwelijke agenten werden daarvoor onlangs op de vingers getikt door de Operationele Informatiehuishouding van het Commissariaat-generaal van de politie. De agenten komen zowat uit alle Vlaamse politiezones.

In het gerechtelijk arrondissement Tongeren kregen vijf van de negen politiezones melding van onwettelijk gesnuffel in de gegevens van Yasmine. Aan de korpschefs van die zones werd gevraagd om een onderzoek in te stellen.

Politiemensen mogen enkel het rijksregister raadplegen als een onderzoek dat toelaat. Het gesnuffel in de gegevens van Hilde Rens kan leiden tot tuchtstraffen. Zo kunnen de betrokken politiemensen een tijdelijke toegang tot de politiedatabanken en het rijksregister worden ontzegd of zelfs overgeplaatst worden naar een andere dienst waar ze geen toegang hebben tot het rijksregister.

NV

Vastgoed

Jobs in de regio