Braem-toren krijgt twee verdiepingen bij

De voormalige toren van architect Braem aan de N177, ondertussen omgedoopt tot Flash Design Tower, heeft een extra constructie bovenop de toren, zodat hij nu 22 verdiepingen telt. Voor het jaareinde gaat een restaurant open op het 18de.

jboey_fr

Het project van Parick Van Passel, eigenaar van de toren, krijgt stilaan haar eindvorm."Braem voorzag bovenop het gebouw een waterreservoir. Dat is nooit doorgegaan omdat het technisch met pompen kon opgelost worden. Op die plaats voorzien we nu nog twee verdiepingen", verduidelijkt Patrick Van Passel.

De delen van deze constructie zijn deze week naar boven gehesen. De laatste stukken krijgen nog hun luchtdoop. Het is een technisch huzarenstukje waarbij vier staalconstructies van elk acht ton naar boven zijn gehesen. Ook de betonnen welfsels zijn aangebracht en de buitenmuren opgemetst. Het biedt plaats aan twee lofts van elk een vloeroppervlakte van 200 vierkante meter. De 23ste verdieping vormt een dakterras.

Dochter Eveline Van Passel zegt dat ook het oorspronkelijke uitzicht, namelijk de grote ramen in het hele gebouw, er nu pas bijstaan zoals ze zo'n veertig jaar geleden volgens het eerste plan van Braem voorzien waren. Ook de kelderverdieping is nu ingericht zoals oorspronkelijk bedoeld, namelijk als parking. "Er kunnen zo'n honderd auto's terecht. Op de gelijkvloerse verdieping is naast de centrale toegangshal een fitnessruimte voor de bewoners voorzien", gaat ze voort.

"Er waren twintig verdiepingen met telkens vier appartementen. We hebben dit herleid tot twee appartementen per verdieping. Concreet zijn er veertig woonentiteiten aangevuld met de twee lofts. Ruim de helft is verkocht. Ook van de twintig kantoorruimten is al een deel verkocht en/of door de nieuwe eigenaars verhuurd", becommentarieert Patrick Van Passel.

Restaurant

Op de achttiende verdieping wordt een restaurant voorzien. Voor het jaareinde kan je er reserveren. In het restaurant met zicht op het atomium in Brussel en op de OLV Kathedraal in Antwerpen kunnen meer dan tachtig eters terecht. Je zal er à la carte kunnen eten. De Braemtoren was tot voor de renovatie eigendom van de sociale bouwmaatschappij Goed Wonen.Rupelstreek. Het pand is voor twee jaar openbaar verkocht.

Jan BOEY

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio