Nooit meer crossen in Kiezelgroeve

Nu minister Schauvliege de milieuvergunning van MC Maasland in beroep geweigerd heeft, kunnen we het motorcrossterrein in Waterloos begraven. De aanwezigheid van woongebied op minder dan 500 m maakt het onmogelijk ooit een nieuwe vergunning af te leveren, zei gedeputeerde Smeets gisteren tijdens de provincieraad. Bij MC Maasland is de verslagenheid groot.

kscherpenberg

Het was LDD’er Bob De Wispelaere die de kat de bel aanbond. Hij wist te melden dat minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) de milieuvergunning van het crossterrein had geschorst. Volgens de minister ligt de crossomloop opnieuw in natuurgebied omdat de Raad van State het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) voor Waterloos heeft geschorst.

Dat gebeurde op vraag van ‘Leefbaar Waterloos’, actiecomité dat al sinds 2002 strijdt tegen een permanente crossomloop in zijn achtertuin. De Kiezelgroeve is het circuit waar onder meer wereldkampioen Stefan Everts heeft leren crossen. Hij was er bij toen de provincieraad eind 2008 het PRUP goedkeurde. Nog geen jaar later lijkt het lot van de cross in Waterloos definitief bezegeld.

“Spijtig, maar helaas”, zei deputé van Milieu Frank Smeets. “Als er ooit een nieuwe milieuvergunning voor Waterloos moet afgeleverd, is die onderhevig aan de nieuwe afstandsregels in de wetgeving. Omdat er woningen staan op minder dan 500 meter is dit onmogelijk.”

Guy THUWIS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Motorsporten