Antwerpse gevangenis komt in Beveren

Antwerpse gevangenis komt in Beveren

Antwerpse gevangenis komt in Beveren

Print
Antwerpen - Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2012 in Melsele (Beveren) een nieuwe gevangenis in gebruik genomen voor 310 gedetineerden uit Antwerpen.

De nieuwe gevangenis komt in kmo-zone Schaarbeek in de nabijheid van de op- en afrit 16 Melsele- Kruibeke van de E17. Melsele ligt in de provincie Oost-Vlaanderen, maar de kmo-zone maakt deel uit van ’Afbakening Grootstedelijk Gebied Antwerpen’.

Puurs, Willebroek en Antwerpen

Het nieuwe complex maakt deel uit van het plan van Justitie om met de bouw van zeven nieuwe gevangenissen de capaciteit in ons land van 8.500 naar 10.200 plaatsen op te trekken. De keuze voor de Beverse deelgemeente komt er nadat projecten in onder andere Puurs, Willebroek en Antwerpen niet haalbaar zijn gebleken.

Geen transport

Lange tijd zag het er naar uit dat de Konijnenwei naast het justitiepaleis in aanmerking kwam voor de bouw van de nieuwe Antwerpse gevangenis. Dat had als groot voordeel dat de gevangenen niet op transport hoefden naar de rechtszitting. Dat zal ook in Melsele niet het geval zijn. Er komt een rechtszaal in de instelling zelf.

KD

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio