Moslimleerlinge krijgt ongelijk: hoofddoekenverbod blijft

De Raad van State verwerpt de vraag van een moslimleerlinge om het hoofddoekenverbod in de athenea van Hoboken en Antwerpen ongedaan te maken. Volgens de RvS werd de klacht te laat ingediend, over de grond van de zaak volgde geen uitspraak.

wverhaert

Begin deze maand stapte een leerlinge van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen naar de Raad van State na de invoering van het hoofddoekenverbod. Ze krijgt nu nul op het rekest omdat haar vraag te laat werd ingediend. Haar advocate reageert ontgoocheld "omdat het niet om een principiële beslissing gaat".

Verbod

Vanaf 1 september 2010 zal de hoofddoek verboden zijn in alle 700 scholen van het Gemeenschapsonderwijs. In de meer dan 300 Antwerpse scholen komt er vanaf volgend schooljaar zelfs een hoofddoekenverbod over de grenzen van de onderwijsnetten heen. Dus in de vrije scholen, het stedelijk, provinciaal en gemeenschapsonderwijs.

Eigen school

De moslimgemeenschap denkt luidop aan de oprichting van eigen scholen. “We kunnen niet anders meer”, zegt Mohammed Chakkar van de Federatie van Marokkaanse Verenigingen.

Lees ook: Oprichting Marokkaanse school steeds dichterbij

Archieffoto